Välkommen till Paradiset

Gör en utflykt hit och upplev urskogen och sjörna i naturreservatet!

Besök och ta en paus vid vår raststuga . Om hur att ta sig hit.

Aktuellt

Söndagen 21 augusti 10-15 Slåtterdag

Söndag den 21 augusti är det slåtter i Paradiset. Den artrika ängen slås för hand med lie av Janne Wester för den biologiska mångfaldens skull. Välkommen förbi på en kopp kaffe och en våffla!

Läs mer om slåtter

Titta in! Torpstugan är öppen som raststuga för allmänheten de flesta söndagar 10-15. Stugvärdar från föreningen finns på plats, och du kan köpa kartor och få information om naturreservatet och leder. I stugan finns kök med möjlighet att ordna kaffe och värma bullar i micron. Stugvärden kan också bjuda på kaffe och kanske något till.

Vandra! Te en tur och upplev urskogen och sjörna i naturreservatet. När torpet är öppet finns kartor till försäljning och natutrupptäckaryggsäckar för utlåning. Information om stigar och platser under Vandringsleder, rastställen mm.

Hyr Paradiset! Det finns möjligheter för grupper att under hela året hyra hela eller delar av Paradisets rastanläggning, läs mer under Att hyra Torpstugan.

Paradiset förr

1940
Läs om
Torpet förr    torpet 1940
Vi har nu gjort i ordning sidor om Paradisets historia men tar gärna emot fler gamla bilder och berättelser. Ni som har, hör av er!

Bli medlem och möjliggör för fler barn och vuxna att uppleva Paradiset!

Välkommen till föreningen

Gilla vår facebookgrupp

mot torpet Foto: Janet Wennersten
Mot Paradiset 14 maj 2016
trehörningen
Foto: Johan Fjellman
Trehörningen 30 april 2017
såtter
Foto: Michaele Löhf
Slåtter med entusiaster 2013

2020-03-10