Stugan och Gillestugan går att hyra!
Foto: Pekka Vuorio

Du kan hyra Paradiset av oss!

Torpet Paradiset står till förfogande alla dagar, dygnet runt och året om. Man man hyra torpet över dagen eller per dygn. Vi hyr främst ut till grupper som vill uppleva naturen och genuin kultur. Vi tycker det är extra roligt med barn- och ungdomsgrupper.

Torpstugan har 2 rum med 4 bäddar (våningssängar), totalt 8 sängplatser - se bilderna nedan. Här finns också vedspis, elspis, mikro, kylskåp, kaffebryggare och full utrustning för servering och tillredning. Gillestugan med öppen spis (se bild nedan) rymmer ungefär 45 personer sittande och kan också anvädnas för att sova i för 12-18 stycken. Den ouppvämda Logen kan användas till olika evenemang och går också att sova i för 10-15 personer.

Vatten hämtas från en handpump på gården. Toalett: Trä-C vid ladan pch vid parkeringen.

Det finns en badplats med sandbotten och brygga i sydöstra hörnet av sjön Ådran (stig över åsen, cirka 600 m). Det finns även möjlighet till bad från klippor vid sjön Trehörningen (cirka 1 km - vattenkvalitet: inte kontrollerat).

I området finns det även ett antal skärmskydd och kojor där det går att övernatta - strax söder om torpet Paradiset, vid Trehörningen och vid Långsjön. Läs mer om detta på sidan om leder och rasttällen.

Torpstugan hyrs från 12:00 till 12:00, dock med följande undantag:

På söndagar håller föreningen Torpstugan öppen som raststuga för allmänheten, mellan 10 och 15. Detta innebär att den som hyr Paradiset natten mellan lördag och söndag, skall se till att Torpstugan är städad och utrymd senast klockan 10 på söndag morgon. Och, den som hyr natten mellan söndag och måndag, får ta över Torpstugan först klockan 15 på söndag eftermiddag. Även lördagar förekommer det att Paradiset används för servering etc, lyssna med bokninganasvarig.

För grupper (fler än åtta) som sover över används förljande priser sedan 1 april 2011:

  • För grupper inom föreningar, skolklasser mm
    * Övernattning barn och ungdomar upp till 18 år / dygn 40:-
    * Övernattning vuxna / dygn 100:-
    * För mindre rupper, grupper som helt eller delvis tältar eller som nyttjar torpet dagtid lämnas pris efter kontakt med bokningsansvarig
  • Privatpersoner
    behöer vara medlemmar för att hyra. Pris lämnas efter kontakt med bokningsansvarig. Privatperson som bokar måste vara medlem i föreningen

Bokning, mer information

Mer information om uthyrningen och bokningsförfrågningar kan göras per e-post.

Vid hämtning av nyckeln så skrivs också ett enkelt hyreskontrakt på.

Bröllop
Joel och Elsas vigsel vid Trehörningen 4 juli 2013, mer
Vid brasan Foto: Ulla Winkell
Klass 3, Lidaskolan på lägerskola 28-29 maj 2007
Dop Foto: Matilda Haglund
Saga döps i Gillestugan 3 oktober 2009.

Köket i Torpstugan
Foto: Pekka Vuorio
Det större rummet i Torpstugan, med fyra bäddar i våningssängar (på bilden är överslafarna nedfällda).

Sovrummet i Torpstugan.
Foto: Pekka Vuorio
Det mindre rummet i Torpstugan, med två våningssängar (fyra bäddar).

Gillestugan inryms i ladan.
Foto: Pekka Vuorio
Gillestugan i Ladan rymmer cirka 45 sittande personer. Gillestugan kan i viss mån användas även för övernattning. (Det har hänt att folk har sovit även i Logen som ligger i samma byggnad, med liggunderlag på logens golv).

2013-10-27